שבת

אכילה 3 סעודות בשבת

  • ה' טבת התשע"ה

שאלה

שלום! 1. האם מותר לא לאכול למשל סעודה מסוימת אם לא רעבים?,אם אני אוכלת כשאני לא רעבה זה מדכא אותי אפילו קצת. 2. בעניין כיבוד הורים, כשהייתי קטנה אז אמא שלי הייתה מעליבה אותי לגבי המראה שלי ושהיום בגרתי ,אני חושבת שסלחתי לה למרות שזה השאיר לי סריטה מסוימת והוריד לי את הביטחון,ואני לא אהבתי אותה בגלל זה. בקיצור בכל פעם כשהיא מדברת איתי או מבקשת עזרה, אז ישר עולה לי לראש מה היא עשתה לי וקשה לי ככה לכבד אותה ואני מאוד מאוד רוצה. מה לעשות ? תודה מראש..!!

תשובה

שלום וברכה

1. אף אם לא רעבים יש לאכול כביצה  לחם כחמישים גרם לחם ולקיים מצוות סעודת שבת והחכם עיניו בראשו שלא יאכל יותר מידי בסעודת הבוקר שיוכל לאכול גם סעודה שלישית. מי שמאוס לו אכילת הלחם יכול בדיעבד להסתפק באכילת פירות אולם ראוי מאוד להיזהר לא להגיע למצב זה.

2. מצווה שתלכי לעזרה מקצועית של מטפלת יראת ה' שתסייע לך להשתחרר ממה שאימך עשתה לך בשוגג, היא כמובן לא הבינה את חומרת העניין ולא שמה לב עד כמה זה יכול להכאיב לך ולהוריד לך את בטחונך. בעז"ה לאחר העזרה הנכונה תוכלי לסלוח בלב שלם לאימך ולכבד אותה מעומק הלב.