איך זה יכול להיות שלגויי אין נשמה?

  • ד' טבת התשע"ה

שאלה

שלום הרב, הבנתי שלגויים בשונה מיהודים אין נשמה.. זה לא מסתדר לי כי זה אומר שלגויים אין עולם הבא לא? כי עולם הבא זה עולם הנשמות.. והרי גם הגויים נשפטים על מעשיהם ואם אין להם עולם הבא אז מה קורה כשהם מתים? נעלמים מהעולם כמו חיות? הרי גם להם יש מוסריות ורגש ואהבה, דברים שמעבר לרוח.. אשמח אם תבהיר לי את העניין. תודה!

תשובה

לכבוד השואלת,

1. זה לא מסתדר לי כי זה אומר שלגויים אין עולם הבא לא?

הענין שאין לגויים   חלק ה"נשמה", פירושו, שהנשמה היא שם כללי בשביל מה שנכנס לתוך גוף האדם. לנשמה הכללית הזו, יש לה כמה חלקים אשר אחד מהם נקרא בפרטיות "נשמה" . כך שאין לגויים חלק הפרטי שנקראת "נשמה", אבל ברור שיש בהם כלליות הכח החיוני הפנימי של חיות רוחני.

 ראי עוד http://www.hidabroot.org/he/question/19043

ומה שנזכר שעולם הבא

הרמב"ם פוסק שחסידי אומות העולם יש להם חלק לעולם הבא. ומזה מוכח, שכדי לזכות לעולם הבא לא צריך אלא חלק הנשמה שנקראת "נפש".

בהצלחה, רב נחום