מה עושים אם אני חושש שאני ממזר,האם מותר לי להתחתן

  • ג' טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב אני הרבה זמן המחשבות שלי תפוסות על זה שאני יכול להיות ממזר בגלל שהורים שלי באו מפרס ולפני 100 שנה אף אחד לא יודע מה היה שם וגם שמעתי שהרבה יהודים יש להם בעיה בברית ולא היו שומרי מצוות ואני לא יודע אך היו הסבות והסבתות שלי האים נשים היו בסדר לא היו בסדר זה גורם לי שעדין אני מפחד להתחתן ויום ליום המצב שלי יותר גרוע אני בחור דתי וכל משפחה שומרי דת מה עלי ובן אדם כמוני לעשות האים מותר לי להתחתן תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מצווה עליך להתחתן. להלכה כל מי שאין עליו עדים  או ידיעה ברורה שהוא ממזר הוא אינו ממזר ומותר לו להתחתן עם כל בנות ישראל הכשרות ככל היהודים. רק מי שיש ידיעה וודאית ברורה שהוא ממזר אסור לו להתחתן עם בת ישראל. הרי כך דרשו חכמים ודאי ממזר לא יבוא בקהל ה' אבל ספק ממזר מותר לבוא בקהל ה' וכל שכן אתה שאינך בגדר של ספק והינך מותר ומצווה להתחתן לכתחילה ללא שום פיקפוק.