שו"ת חנוכה

האם יש סגולה בשמן שנשאר מנרות חנוכה?

  • כ"ו כסלו התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, בשעתו שמעתי במספרי שיעורים, כי סגולה גדולה ישנה בשמן שנותר מנרות החנוכה, לרפואה בעיקר. אם למרוח השמן על הגוף ואם בכלל. לאחרונה, שמעה אימי בתוכנית רדיו, כי מדברים על כך שיש לשרוף את השמן הנותר ואז לבקש ישועה? מה נכון? נותר לי שמן ואני רוצה לעשות את הדבר הנכון. אודה לתגובתך.

תשובה

שלום רב,

בספר סגולות רבותינו (עמוד 185) הביא מקובץ צהר חלק ה' (עמוד תנט) בשם הרבי הקוצק זצ"ל סגולה לרפואת המחלה הנקראת שושנה ליטול שמן שנשאר מנרות החנוכה ולמרוח על מקום המחלה, ויש רמז על זה בדרך מליצה מהפיוט "ומנותר קנקנים נעשה נס לשושנים". וכן יש אומרים כי למרוח שמן הנותר מנר חנוכה הוא סגולה גם לשאר רפואות וכן לעקרות שיזכו להיפקד בזרע של קיימא (וכן ראה עוד שם בשם הגר"מ אליהו זצ"ל).

אלא שהוסיף שם, שכל זה מדובר בשמן שנותר לאחר שיעור ההדלקה (חצי שעה), אולם בשמן שנותר מנרות שכבו בתוך זמן מצוותם אין להתיר, כיוון שהוקצו למצוותם, ושכן השיב לו הגר"ח קניבסקי שליט"א.

בברכה,

הלל מאירס