האם מי שנותן צ’ק דחוי עובר על איסור הלנת שכר?

  • כ"ט כסלו התשע"ה

שאלה

האם תשלום בצ'ק נחשב כהלנת שכר והאם צ'ק דחוי נחשב כהלנת שכר? תודה!

תשובה

שלום רב,

מי שמשלם בצ'ק לא דחוי שיש לו כיסוי, אינו עובר באיסור הלנת שכר, אפילו אם הבנק כבר סגור, כיוון שיש אפשרות לסחור בצ'ק.

לגבי צ'ק דחוי, זה תלוי - אם ניתן להשתמש בו קצת כמו בכסף, אפשר לשלם בו, אך אם אי אפשר להשתמש בו, אזי המעביד אינו מקיים מצוות "ביומו תתן שכרו", ואף עובר באיסור "בל תלין".

מקורות: ראה בספר הצ'ק בהלכה (הערה 120-121, 126-127) בשם הרב אלישיב זצ"ל, ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן תע אות ג) ובספר חוט שני הלכות שבת חלק ב' (עמוד שלב).

בברכה,

הלל מאירס