כמה שאלות בזמן גיור כגון נגיעה וצניעות

  • כ"ט כסלו התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום וברכה לרב שמואלי כבר יצא לי לשאול את הרב כמה פעמים שאלות לגבי תהליך הגיור אותו אני עוברת ואשמח אם הרב ישיב לי על עוד כמה שאלות נוספות בעיקר בנושא הצניעות א. סוף כל סוף צברתי מספיק כוחות נפשיים כדי לעשות מעבר ללבוש צנוע ובלי נדר הבטחתי לעצמי שעוד לפני תום השנה הלועזית אני עוברת ללבוש צנוע הכולל חולצות וחצאיות ארוכות,גרביים,נעליים סגורות וכו'. ואכן השבוע אני מתכוונת לעשות את המעבר אך רציתי בבקשה לשאול עד כמה ארוכים צריכים להיות השרוולים של החולצות ועד כמה ארוכה צריכה להיות החצאית? כמו כן האם ישנם סוגים של חולצות\חצאיות שאין ללבוש כמו חצאית ג'ינס למשל או האם יש צבעים שאסור ללבוש? ב. מה לעשות עם כל המכנסיים,החולצות הקצרות ושאר הבגדים הלא צנועים? פשוט לזרוק? ג. כמו כן החלטתי שעם הלבוש הצנוע אני מקבלת על עצמי גם שמירת נגיעה ואני יודעת לגבי נגיעה באח שהרמב"ם אומר שזה מעשה מכוער ולא ראוי שאח ואחות מבוגרים יתחבקו ויתנשקו אך מכיוון שזה לא בדיוק איסור ומכיוון שאני לא נולדתי יהודיה ואני מאוד קשור לאחי הגדול ורגילה לחבק אותו לנשק אותו (הוא מבוגר ונשוי לעניין זה) האם יש מקום להקל בזה ולא להחמיר למי שרגיל בכך? ד. אני שמחה לשמוע שאני יכולה לחבק ולנשק את אבא שלי אפילו שהוא לא יהודי כי גם אליו אני מאוד קשורה, אך מה לגבי הסבים הגויים שלי? מותר לי לחבק ולנשק גם אותם? ה. אני יודעת שעכשיו המון גברים ירימו גבה ויגידו שהשתגעתי והכל כשאני אסרב ללחוץ להם יד אך מה באמת ההלכה אומרת על זה שמישהו הושיט את ידו והיד כבר מושטת באוויר? האם במקרה כזה יש חשש של הלבנת פנים ויש ללחוץ את היד המושטת או שיש לסרב בנימוס? ו. כשאני טועמת ממאכל כלשהו רק טעימה ממש קטנה מבלי לאכול ממש ממנו אז האם גם במקרה זה אני צריכה לברך לפני שאני טועמת? ז. במידה ואני עוברת באיזשהו פתח והידיים שלי תפוסות אז האם זה מספיק במקרה כזה שאני רק אסתכל על המזוזה במקום לגעת בה עם היד ולנשק אותה? שוב רב תודות ושבוע טוב ומבורך נטאלי

תשובה

שלום וברכה

ברוך ה' שזכית להתקרב עוד צעד לשלימות בעבודת ה', תבורכי מפי עליון

א. השרוול חייב לכסות את המרפק בכל מצב ללא צורך במשיכות. כך גם החצאית חייבת לכסות את הברך בכל מצב בישיבה ובעמידה לאל צרוך במשיכה כלל לאחר שאת מתיישבת.

חצאית ג'ינס אין איסור אם כי רבות נהוגות להדר ואל ללכת בחצאית זו. בגדים אדומים אין ללכת.

ב. תתני לאחיות שלך שאינן יהודיות.

ג.  ראוי להחמיר, אבל אינך חייבת לקבל זאת על עצמך כעת.

ד.   מותר לי לחבק ולנשק גם אותם

ה.  יש לסרב בנימוס ולומר שאת שורמת נגיעה ואין כל מקום להיעלבות.

ו. מה פירוש בלי לאכול ממש?

ז.   מספיק שתסתכלי על המזוזה במקום לגעת בה עם היד ולנשק אותה.