האם הדבר נחשב ללשון הרע?

  • כ"ח כסלו התשע"ה

שאלה

אם מדברים על אתרים מסויימים עם שאלות ותשובות לרבנים, ואני אומרת ש"אני לא אוהבת את התשובות מאתר פלוני ..." לדוגמא מאתר הידברות .. האם הדבר נחשב ללשון הרע? תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

יתכן שיש בזה לשון הרע, אמנם צריכים לעיין לאיזה צורך נאמרו הדברים. אם יש אתר שיש בו ספקות לגבי הפסקים שלו מצד ההלכתי, והמדבר רוצה להודיע לאחרים אודות הבעיה ההלכתית בדבריהם, יתכן שהדברים מותרים אם המדבר אותם הוא מכוון רק לתועלת ולא סתם לגנות את האנשים שעונים באתר. ואז יש לשומע רק לחשוש לדברים אבל לא לקבל אותם במאה אחוז .

בברכה,

רב נחום