שלום, רציתי לדעת האם מספרים לגויים שבאים להתגייר הכל.

  • כ"ו כסלו התשע"ה

שאלה

שלום, יש תופעה של אנשים שאפילו לא שומרים 7 מצוות בני נח ובאים להתגייר ובכך "לשמור" 613 מצוות. לא מבין אותם, לא מבין למה מגיירים אותם? הם יודעים שיש עונשים ? למה לגייר אותם? זה פוגע בהם ובנו כעם! הרי אנו ערבים זה לזה כמו שבספינה אם יהיה חור בחדר אחד , כולם טובעים לא רק חדר אחד. מה עליי לעשות? יש לי חבר שרוצה להתגייר ולא מתכוון לשמור ברית עיניים כהלכה לאחר הגיור. ויש בת שאני מכיר שרוצה להתגייר וכנראה לא תשמור צניעות ונגיעה. אז למה לה? מה עליי לעשות? המון תודה.

תשובה

שלום וברכה

מי שמתגיירת והדבר ברור שהיא אינה מתכוונת לשמור מצוות אין הגירות שלה חלה כלל.

רק מי שמתגייר על מנחת לשמור את המצוות כראוי, הגירות תופסת ואז הוא ברוך שבא לחסות בצל השכינה.

אף מי שלא שמר בגיותו שבע מצוות בני נוח, יכול להתגייר ולקבל עליו עול מצוות.