מספר שאלות בנוגע לגזל

  • כ"ה כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, 1.לפני כמה ימים הלכתי לקנות שתייה ממכונה. הכנסתי כסף, לחצתי על מה שרציתי לשתות ראיתי שלא יוצא לחצתי שוב ואז יצאו לי 2 פחיות. לא הבנתי מה זה לחצתי שוב ושוב יצאו עוד 2 פחיות. כשהסתכלתי על הצג של הסכום ראיתי שהוא עדיים עומד על 5 שקלים כלומר עדיין לא ירד. לחצתי על ההוצאה של הכסף וגם הכסף יצא. שאלתי היא, האם זה נחשב לי לגזל. המכונה נמצאת בשטח המפעל בו אני עובד שאלתי את האחראים והם אמרו שאין להם קשר לזה. וכששאלתי אם הם יודעים מתי מגיע הבחור שממלא אף אחד לא יודע. אין שם מספר טלפון כך שאין לי למי להתקשר. מה עושים במצב כזה? 2.אבי עשה לי ולאישתי קניות, כשהוא יצא מהסופר בדרכו להחזיר את העגלה לאחר ששם הכל באוטו, הוא מצא 2 שקיות עם קניות בתוך עגלה אחרת שהוחזרה למקומה. אבי לקח את זה והביא לנו חלק מהדברים. כמובן שלא ידענו על כך. יום למחרת הא סיפר לנו. ואנחנו כעת נמצאים בסימן שאלה. מה עושים ואיך? על מנת שלא יהיה עלינו עוון גזל? ואיך לומר זאת לאבא שאינו שומר תורה ומצוות. בלי שיעלב. אנחנו מרגישים עם המקרים האלה ממש רע ואם כבוד הרב יוכל לענות לנו בהקדם נשמח מאוד.

תשובה

שלום וברכה

1. תדביקי פתק קטן עם מספר טלפון שהבחור שממלא את המכונה יחזור איילייך.

2. מותר לכם להשתמש בזה.