שאל את הרב - כללי

שלו' לכבוד הרב היקר!!

  • כ"ד כסלו התשע"ה

שאלה

1. אני צריכה לקבל חוות דעת ממקצוען לא שומר תומ"צ על פרויקט שביצעתי בתחום המדיה - תקשורת - בפרויקט מופיעות תמונות של נשים {לא חשופות - אבל גויות}. האם מותר לי להראות לו? 2. האם זה נכון שכשאומרים ח"ו לשון הרע על מישהו, העבירות שלו עוברות אל מי שדיבר עליו, והמצוות שלו עוברות אל השני שדיברו עליו? מה המקור? ואם כבר דיברתי על מישהו, איך אפשר לתקן זאת שאקבל חזרה את המצוות שלי, והעבירות שלו ירדו ממני?? זה ממש מלחיץ אותי, וזה מייאש קצת - אשמח לקבל פירוט על הענין. תודה רבה רבה מראש חנוכה שמח ומאיר :)

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. עניין זה הוא רק אם רגילים לדבר לשון הרע, כמו כן אם ביקשת ממנו סליחה ונתפייסת עימו, המצוות חוזרות איליך.