ויהי ערב ויהי בוקר

  • כ"ד כסלו התשע"ה

שאלה

לרב בינימין שמואלי שלום רב אכתוב בקצרה ובאם השאלה לא מובנת שאל אותי באימייל ואסביר יותר באריכות. כשכתוב בתורה "ויהי ערב ויהי בוקר יום ראשון הרי באוסטרליה כבר היה יום שני האם ייתכן שאוסטרליה נבראה ראשונה ורק לאחר מכן כל השאר ? תודה רבה ויישר כח

תשובה

שלום וברכה

תליית המאורות היתה בתחילת ליל רביעי לבריאת העולם.  מאחר וכל התאריכים הם לפי ארץ ישראל הרי שתליית המאורות היתה בתחילת הלילה של ארץ ישראל ואז היו מקומות שעדיין לא היה לילה של רביעי והיו מקומות שכבר היה אמצע יום רביעי.

זהו הדרך הפשוטה והקלה להסביר את הדברים אם כי דעת רבים מהפרשים שתליית המאורות היתה שש שעות מירושלים ועל כך ראה בהרחבה http://ezevin.com/?page_id=590

בהצלחה,

בנימין