שאל את הרב - כללי

שאלה מציקה

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

אני עובד במוסד מסויים וההגברה של המוסד התקלקלה .אחרי בירור בשני מקומות הובהר שלא שווה לתקן .הוחלט גם כן במוסד לזרוק את המכשיר לפח.אני השארתי אותו במחסן בשבילי שאם יתקלקל לי איזה חלק מההגברה שלי שאוכל להשתמש בחלקים ממכשיר זה.ובוס שלי כועס שעכשיו הצלחתי לתקן אותו בזול והוא טוען שהוא שלו.מי צודק?

תשובה

לכבוד השואל,

 צריך  ליותר פרטים כדי להגיע לפסק סופי בענין; אבל באופן כללי, אם המוסד או מישהו בשליחותם הורידו את המכשיר ממקומו והוציאו לחוץ ב כונה לזרקו, או שכאשר היה שבור הבוס נתן לך רשות לקחת את המכשיר לעצמך, כבר התייאשו הבעלים מן המכשיר, וכשהכנסת אותו לרשותך אתה קנית אותו.

נמצא שכאשר תיקנת אותו, עשית את התיקון במכשיר שכבר היה שלך.

בברכה,

רב נחום