שבת

האם מותר ללבוש בגדי שבת באירועים בימי חול?

  • כ"א כסלו התשע"ה

שאלה

שלום, יש לי בגדים מיוחדים לכבוד השבת. האם מותר לי להשתמש בבגד של שבת לאירוע כגון: חתונה או שזה לא מכבוד השבת? בברכה, יעל.

תשובה

שלום רב,

מותר ללבוש בגדי שבת לכבוד חתונה ושאר שמחות של מצוה. וכך מנהג העולם.

מקורות: על אף שכתב המגן אברהם (סימן רסב סק"ב) בשם האריז"ל בכתבים, שטוב שלא ילבוש בחול מכל מה שלבש בשבת אפילו חלק. ע"ש. מכל מקום כתב בספר תורת חיים על השלחן ערוך אורח חיים (סימן רסב סק"ו) שנוהגים כשיש איזה שמחה של מצווה שלובשים בגדי שבת גם ביום חול. ע"ש. וכן בספר חוט שני - שבת חלק א' (עמוד נג אות ה) כתב, הלובש בגדי שבת בימות החול כגון לשמחות של רשות וכדומה ממעט בזה את הענין של "בגדי שבת". ע"כ. ומבואר יוצא שסובר שבשביל שמחה של מצווה אין חשש. וכן יעויין בשו"ת שבט הלוי חלק ט' (סימן קלא אות ד). ודו"ק. אמנם יש לציין את אשר הובא בספר ארחות רבנו חלק א' (עמוד קז אות לב) שהגר"י קניבסקי זצ"ל לא לבש בגדי שבת אפילו בחתונות נכדותיו שגדלם אלא רק מעיל עליון רגיל ומגבעת של שבת. ע"ש. ויעויין עוד בספר נשמת שבת חלק א' (סימן רעח) ובספר בגדי שבת (פרק טו).

בברכה,

הלל מאירס