נשים

שמירת נידה ונגיעה בזמן

  • י"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני קרן שומרת תורה ומצוות ומשתדלת להתחזק נכון לעכשיו אני קוראת שחרית, שמע שעל המיטה, מברכת על אוכל ,ושומרת שבת , אשר יצר וכו'... אני ובעלי גרים כל אחד בבית הוריו מאחר ואין באפשרותנו כרגע מבחינה כלכלית לגור בדירה משותפת מאחר ואנחנו לומדים לתואר ראשון . ברצוננו להתחזק בשמירת נידה אך אני ניצבת בפני קושי, בעבר כתבתי לך לגבי הנושא ובעצתך אמרת לי שבזמן נידה עד שאלך למקווה עליי להישאר בביתי ולישון במיטות נפרדות. הדבר הקשה עליי נורא והביא אותי לידי מצבים של עצבות תסכול .. הגעתי למצב בו שמירת שבת מביאה לי סבל ובכי במקום מנוחה ושלווה . כי אני מרגישה בודדה ולבד ולכן, פתרנו את הבעיה באמצעות כך שבעלי כעת בזמן הנידה ישן על מזרון על הרצפה. בעקבות כך אנחנו מצליחים להישמר ממגע בתקופה אסורה זו. עם זאת, היות ואנחנו לנים באותו החדר בביתו של בעלי , לעיתים במעבר אחד בסביבת השני קורים מצבים שבהם מתקיים מגע קל בשוגג בנינו. אשמח לעצת כבוד הרב כיצד לפעול בבחינת לינה בתקופה בעייתית זו ואבקש מהרב להתחשב בקשיים ובעצבות שציינתי קודם לכן בשינה בנפרד . בנוסף אציין לפני הרב שאין ברשותנו חדר/מיטה נוספת בביתו של בעלי שאחד מאתנו יוכל לישון עליה בזמן תקופת הנידה. מה גם שאנחנו נזהרים ומשתדלים מאוד שלא לבוא במגע בשוגג בתקופת הנידה, ואם הדבר קורה אנחנו עושים על זה תשובה מיד ובמקום . זקוקה לעזרתך , תודה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שתוכלי לישון יחד בחדר אחד ולא באותם מיטות. הדבר נכון וראוי.

אשריכם ואשרי חלקכם על ההידור הרב שלכם בדרכי הטהרה והצניעות. תבורכו מפי עליון!!!