נשים

צניעות בלבוש בת ישראל

  • י"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי כמה שאלות לגבי צניעות. מישהי העבירה לי עלון מסוים לגבי צניעות ונהייתי קצת מבולבלת בעניין. ראשית חשוב לי לציין שאני משתדלת להקפיד על צניעות כהלכה כגון חולצות (לא צמודות) שמכסות את העורף ועצמות מתחת לצוואר, גרביונים החל מהדינייר המותר עפ"י ההלכה כמו כן חצאיות המכסות את הברך גם בישיבה לא צמודות, הקפדה לקנות במידה גדולה מהמידה שלי ע"מ שהבגדים לא יהיו צמודים, נעליים עם גרב וכו'. כמובן שכל זאת קיבלתי בהדרגה כשאני שלמה עם עצמי ושמחה על כל צעד שקיבלתי. משקראתי את העלון התעוררו כמה ספקות לגבי לבושי במחשבה שאולי צריך לשנות סגנון מכיוון שעם כל מה שציינתי לעיל אני מקפידה גם על היופי שבשילוב ועיצוב הבגדים: חולצות יפות ומעוצבות בעיצוב מיוחד (לאו דווקא מכופתרות) לעיתים עם פתח מסוים כשמתחת חולצת בסיס צנועה וגם צבעים שהם לאו דווקא שחור, לבן אך כהים כגון כחול, סגול או חולצות תחרה מעל חולצת בסיס צנועה בצבעים שונים ע"מ שישתלבו יפה. האם בתור רווקה הדבר אסור לי? אין למי להתייפות ואני יוצאת הרבה לרשות הרבים האם יש לי לחשוש שאכשיל אותם? (היה לי לא פעם מקרה שהסתכלו באמצע הרחוב וזרקו מילה). כמו כן אם אני שמה שמלות וחצאיות (ללא שסע) שיש בהם צבעים שונים עם צורות עדינות או כיסים וכפתורים מעוצבים האם מותר? נאמר לי גם שהחצאית אמורה להיות משהו כמו רווח של 10 ס"מ מפסיעה לפסיעה האם נכון? אודה להסבר מפורט בעניין. חשוב לי להדר בצניעות ולתקן את מה שהייתי נכשלת הרבה בעבר: הצניעות של בת ישראל. תודה מראש על הסבלנות

תשובה

שלום וברכה

יפוי סביר שאינו רועש לצורך הרגשה עצמת טובה היא מותרת וראויה. כמו כן על רווקה להקפיד על לבוש נאה ומכובד שבעז"ה תמצא את זיווגה ותמצא בעיניו חן וחסד.

אלו הגברים החוטאים בנפשותם ומביטים בנשים צנועות שאינן מושכות את העין, חטאם בראשם ואין על הבחורה שום אחריות או חטא.

בהצלחה,