חגים ומועדי השנה

מי שמגיע לביתו מאוחר - מתי ידליק נרות חנוכה?

  • י"ז כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעלי חוזר מהעבודה כשעתיים אחרי שקיעת החמה. אני נמצאת בבית. האם עלי להדליק חנוכייה בזמן, וכשבעלי יגיע ידליק חנוכייה נוספת, או שעלי לחכות לו?

תודה וכל טוב.

תשובה

שלום רב,

בעלך צריך למנות אותך שליח להדליק את נרות החנוכה בזמן, ואין צורך להדליק אחר כך חנוכייה נוספת.

מקורות: כי עדיף להדליק על ידי שליח בזמן מאשר להדליק בעצמו לאחר מכן - כאשר כתבו בשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן נא) ובספר אור לציון חלק ד' (פרק מג סעיף ד) ובספר חוט שני הלכות רבית (עמוד קמב). וכן מבואר בשו"ת אז נדברו חלק ג' (סימן ל אות ג).

בברכה,

הלל מאירס