זוגיות

שמירת נגיעה בהיכרות

  • י"ז כסלו התשע"ה

שאלה

התחלתי לשוב אל ה' לפני 3 שנים. סיימתי קשר זוגי ארוך ולא כשר. לאחרונה פגשתי מישהי והחלטנו לשמור נגיעה. בפעם הראשונה של שנינו. האם נגיעה ולו הקלה שבקלים אסורה כלל עד החתונה? אם כן האם זה מפני שהיא עלולה ליהיות בטומאתה? או שזו גדר שמא נבוא לידי תשמיש? והאם יש המלצה על לאחר כמה זמן הכרות יש להנשא? כשיש משיכה גדולה בין בני הזוג, יש יצר הרע מאד גדול, אז עדיף לא להפגש? אבל אז איך נכיר ונדע אם אנחנו רוצים להנשא? סליחה על הבורות. תודה

תשובה

שלום וברכה

אסור לגעת באישה שאינה אישה טהורה ונשואה אפילו נגיעה סתמית מחשש שתבואו לידי נגיעה של חיבה שהיא עצמה אסורה כבר באיסור עצמי וזאת מלבד החשש של נפילה לתשמיש.

לאחר היכרות של חודשיים שלושה ניתן כבר לדכעת שבעז"ה אתם מתאימים זה לזה ולקבוע חתונה בטווח של שלשוה חדשים מהצעת הנישואין, כך בעז"ה ניתן להתגבר ולא ליפול בנגיעה חלילה. בזמן האירוסין ראוי להגביל את הפגישות לאחת לשבוע ואם מרגישים שהניסיון קשה יש להמעיט יותר את הפגישות ושומר מצווה יש לו סייעתא דשמיא מיוחדת לאחר החתונה בשלום בית ובהשראת השכינה מיוחדת בביתכם.

חזק ואמץ, בהצלחה רבה,

בנימין שמאולי