חברה והשקפה

האם צפייה בסרטים אלימים מקלקלת את הנפש?

  • ט"ז כסלו התשע"ה

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול האם מותר לצפות בסרטוני ווידיאו של אלימות. לדוגמא אנשים שנרצחים ע"י ארגון דאע"ש או סתם תאונות שכוללות דם. האם זה איסור מהתורה? האם זה מקלקל את הנפש? הרי כפי שידוע לי יהודים לאורך ההיסטוריה הרגו גויים במלחמות, וכנראה ראו גם תמונות נוראיות.

תשובה

שלום וברכה

זה לא ראוי ומקלקל את הנפש מאוד מאוד. אף שבאמת כפי שכתבת היו משתתפים במלחמות כבר כתב האור החיים הקדוש על הפסוק ונתן לך רחמים ורחמך. כוונת מאמר זה כאן לפי שצוה על עיר הנדחת שיהרגו כל העיר לפי חרב ואפילו בהמתם מעשה הזה יוליד טבע האכזריות בלב האדם, כמו שספרו לנו הישמעאלים כת הרוצחים במאמר המלך כי יש להם חשק גדול בשעה שהורגים אדם ונכרתה מהם שורש הרחמים והיו לאכזר, והבחינה עצמה תהיה נשרשת ברוצחי עיר הנדחת לזה אמר להם הבטחה שיתן להם ה' רחמים הגם שהטבע יוליד בהם האכזריות מקור הרחמים ישפיע בהם כח הרחמים מחדש לבטל כח האכזריות שנולד בהם מכח המעשה. ואומרו ורחמך העיר בזה שכל זמן שהאדם הוא בגדר טבע אכזרי כמו כן יתנהג ה' עמו שאין ה' מרחם אלא לרחמן:

בהצלחה,