חברה והשקפה

למה יש שנאה כלפי האתיופים?

  • ד' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, למה היהודים שונאים אותנו?(האתיופים) גם אנחנו אתיופים ובעיקר האשכנזים החרדים למה הם כל כך שונאים אותנו למה הם קוראים לנו רשעים? מה אנחנו לא בני אדם? למה הגזענות של החרדים ושל היהודי בכלל בהכרה שאנחנו לא יהודים? הסרטון הבא מייצג לך את מה שאני מרגישה שהוא אמר לו "אתיופי תחזור לאתיופיה" "רשע"? האם מותר להגיד זאת ליהודים אומנם אנחנו יהודים אבל בגלל שהיה התבוללות אף אחד לא יודע אם הוא באמת יהודי לכן "התגיירנו" והיהודים מצווים לאהוב את הגרים לא? אני יהודיים משני הצדדים כי אימא שלי יהודייה ואבי גם הם אמרו שהם סבלו מאנישמיות

תשובה

לכבוד השואלת,

על פי התורה אסור לשנוא שום יהודי, וכן יש חיוב על כל יהודי לאהוב את כל מי שנתגייר כהלכה .

אין חילוק בזה בין יהודי ליהודי, וכן לא משנה צבע העור.

ואין ליקח ראיה אם יש מקרה של יהודי הנוהג לפי ההלכה.

בברכה,

רב נחום