שאל את הרב - כללי

מה עומד מאחורי הסגולות שיש כיום?

  • י"ב כסלו התשע"ה

שאלה

מה יש לרב לומר אודות כל הסגולות שיש כיום כמו קברי צדיקים, תרומות, קריאת דברים מסוימים לזמן מסוים כמו פרק שירה ארבעים יום, ופרק י"ג בתהילים לשלוש עשרה יום וכדו'

תשובה

לכבוד השואלת,

המילה "סגולה" פירושו: משהו שגורם תוצאה בעולם, אבל לא ניכר  האיך זה נעשה, כלומר השפעתו היא בדרך רוחני.

וכמובן שכל הסגולות שהזכרת, יש בהם הרבה כח לפעול בשורשים הרוחניים של תפלה, התקשרות לבורא, משיכת שפע ממקורו הרוחני, ועוד, עד שברור שיתכן תוצאות מציאותיות שמתגלות בעולם עקב העיסוק בדברים אלו.

בברכה,

רב נחום