שאל את הרב - כללי

מה הזכות של האשה בכך שבעלה לומד תורה?

  • י"ב כסלו התשע"ה

שאלה

למה צריך ללמוד תורה כ'כ הרבה? ומה הזכות של האשה בכך שבעלה לומד תורה?

תשובה

לכבוד השואלת,

התורה נקראת "חכמת השם".

וכמו שאין צורך ללמוד ספר ביולוגיה שוב ושוב, אבל ככל שמתעמקים בבריאה הנפלאה של הגוף וחוקרים בה, מוצאים בה יותר ויותר נפלאות וחכמת השם; כך גם המעמיק במצוות והסדר האלוקי שנתן לנו השם יתברך שהוא אינסופי, מוצא בו תמיד יותר ויותר חכמת השם.

הואיל ואשתו של אדם מאפשרת לו ללמוד - לפי שדואגת לכל צרכיו הגשמיים, נחשב זכות התורה של הבעל שלומד, גם כמו הזכות של אשתו; ואותו שכר שהוא מקבל, היא גם כן מקבלת לעתיד לבוא.

בברכה,

רב נחום