חברה והשקפה

משאלת המוות של איוב

  • ו' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום, אני עושה עבודה על ספר איוב ונתקלתי בשאלה שמטרידה אותי והיא: איוב כל כך שונה את היום בו נולד ומייחל למותו זה נראה לי מאד לא הגיוני לשנוא את החיים ולא לשנא את מי שבראם? זה הגיוני שאיוב אהב את אלוקים ושנא את מעשי אלוקים (מעשיו לאיוב)? הרי אוהבים מישהו בגלל התנהגותו ומעשיו. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

איוב טעה לחשוב שבגלל שאלוקים הוא כל כך רם ונישא (בורא כל היקום כולו), אז אין לו בכלל עניין בבני אדם, כפי שלאדם אין עניין בנמלים, וכך למעשה הסבל שלו מגיע במקרה על ידי אירועי הטבע השונים. במילים אחרות, איוב לא ייחס את הסבל שלו להחלטה ספציפית של אלוקים, אלא להתנהלות טבעית של הטבע, כאשר אלוקים הוא רק הבורא שיצר את היקום באופן כללי מרחוק.

התייחסות מפורטת יותר לשאלת איוב, ולמה שהשיב הקב"ה לאיוב, בכתבה החדשה:

מומלץ גם לחפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית" שמתייחסת בהרחבה לשאלות מסוג זה.

בברכה,
דניאל בלס