שאל את הרב - כללי

הכשר ספרדי והכשר אשכנזי

  • ד' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. אני מעדות המזרח. אני קונה בשר גלאט, לא בית יוסף, אלא שחיטת גלאט של אשכנזים. האם יש בכך בעיה? תודה וכל טוב

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי מה שהבנתי, "חלק" ו"גלאט" זה אותו דבר.

וזה לשונו של פוסק הדור הרב עובדיה יוסף ז"ל בילקוט יוסף (הלכות טריפות הריאה):

"מנהג הספרדים ובני עדות המזרח שלא לאכול בשר מבהמה שיש בה סירכא, ואוכלים רק בחותמת ''חלק'', וכל החרד לדבר ה', צריך ליזהר מאד בדבר זה, לבל יכשל ח''ו בחשש איסור טריפה, לדעת מרן השלחן ערוך שקיבלנו הוראותיו, ודעת גדולי הפוסקים ראשונים ואחרונים, ואין להקל באכילת בשר שהוכשר על ידי מיעוך וקילוף הסירכות [החתום בחותמת כשר בלבד], כמו שיש נוהגים כעת מחמת חסרון ידיעה. וחובה מוטלת על הרבנים ותלמידי החכמים שבדור לעורר את העם בדרשותיהם ולהזהירם לבל יאכלו בשר שאין עליו חותמת גלאט, או חלק, בפרט לנו הספרדים, וידוע שהרבה מאד גם מאחינו האשכנזים נזהרים בזה מאד. [איסור והיתר א' עמוד קיח. יבי''א ח''ה יו''ד סי' ג'. יחוה דעת ח''ג סי' נו]".

בברכה,

רב נחום