האם מותר לספר לחברו על זה שיש קשת?

  • ג' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, היום בבוקר ברגע שפתחתי את העיניים ראיתי קשת בענן וזה גרם לי להרגיש ממש רע, פעם אמרו לי שמי שרואה קשת בענן זה אומר שהוא מלא בחטאים ואסור אפילו לומר כשרואים. מה עליי לעשות?? תודה!

תשובה

שלום רב,

אין זה נכון שאדם רואה קשת, שיש בכך סימן שהוא מלא בחטאים, ולכן את יכולה להיות רגועה ולהסיר כל דאגה.

אמנם נכון שבספר חיי אדם (כלל סג אות ד) כתב, שאין להודיע לחברו שיש קשת בשמים. וכ"כ המשנה ברורה (סימן רכט סק"א) שאין הדבר כדאי. אולם בספר ברית כהונה (מערכת ק' אות ג) כתב, שבקהילת ג'רבא המנהג היה כן להודיע אחד לשני על זה שהופיע קשת. וכך דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בספר חזון עובדיה ברכות (עמוד תעב).

בברכה,

הלל מאירס