שאל את הרב - כללי

פאות!!?

  • א' כסלו התשע"ה

שאלה

ברור ופשוט לכולם שאין שום איסור לפאות הנוראיות שהנשים שמות לראשן,בלי שום היתר כלל וכבר דיברו רבות על הפאות של ימינו,משיער אמיתי וטבעי של גויות כמובן,בכל מיני צבעים וגוונים מה גם שזה עולה אלפים אלפים של שקלים!! הפך הגמור מצניעות!!הרי הפאה כל כך יפה עם שיער חלק גלי ומתנוסס לכל עבר ומושך עיניים של כל העוברים ושבים והן בשיא חוצפתן מסתכלות עלינו (הנשים עם המטפחות כמו שצריך מדין תורה)כלא צנועות כי צצה לנו בטעות רבע שערה..שאלתי היא מדוע אתם הרבנים,אשכנזים וספרדים כאחד (הרי לאף אחד לא התירו פאה כזו פרוצה)לא יוצאים לרחובה של עיר ומעבירים שיעורים בהרצאות ובכוללים ומגנים את הדבר הנורא הזה???? למה אתם עוצמים עיניים??למה נוח לכם לשתוק??הן מחטיאות הרבים!!כבר גדולי עולם צעקו על זה אשכנזים וספרדים!!רק שנוח לכם אתם רצים לפתחם של גדולי הדור???וזה לא מספיק חמור??רוב האסונות קורים בגלל הפריצות הזו!!תצאו ממקום הנוחות שלכם ותעשו מעשה!! כולם יודעים איזה פאה התירו לאשכנזים(משיער סינטטי כמו שערות של מטאטא,שלא זז ברוח וניתן כבר ממאה מטר לזהות שזה פאה.ומה נאמר היום???הן משקרות לקב"ה רגע רגע שעה שעה והבעלים שותקים הרבנים שותקים ..הס מלהזכיר... אני מאוד מקווה שתפרסמו את דבריי הכואבים מקירות ליבי.אם לא אז......כנראה שאני צודקת לגבי השתיקה. המון נשים וגברים חילונים ודתיים נכנסים לאתר כל רגע אולי תעשו הרצאות בעניין הפאות ספציפית??ולדבר בחומרה על המצב?

תשובה

שלום וברכה

הדבר ברור למעלה מכל ספק שאסור ללכת עם פיאה לא צנועה המושכת את עין כל, אין לזה קשר לכך שחובה לכסות את הראש כי לדעת המתירים פאה נכרית אין כל הבדל אם מדובר במטאטא או שיער טבעי יפה כל שהראש מכוסה אין איסור של אי כיסוי ראש. אולם אסור בהחלט ללכת עם פיאה לא צנועה כשם שאסרנו לכל אחד לכת בכל בגד רועש ולא צנוע המושך את העיניים.

כל גדולי ישראל מתריעים על הפיאות הפרוצות השכם והערב ואינני יודע מדוע את טוענת לשתיקה.