שאל את הרב - כללי

נישואין על סף פירוד

  • כ"ו חשון התשע"ה

שאלה

שלום, אני נשואה 7 שנים ויש לנו 3 ילדים. בעלי מוגדר כמכור למין. הוא בגד בי בבתי בושת והטריד מינית קטינה. כיום הוא נמצא במאסר בית. הוא עובר תהליך עם עצמו וטיפולים של פסיכולוגים ו12 הצעדים. וכן יש שינוי מסויים. גם אני הולכת לטיפול עם עצמי. חשוב לי לציין שהזוגיות שלנו בלי קשר לכאב הנורא הזה, היא טובה מאוד. עם כל המצב הזה....עלתה לי השאלה למה זה מגיע לי? מה התיקון שלי? למה הקב"ה נתן לי את הניסיון הגדול הזה? אני אדם דתי, תמיד הייתי, אבל הקושי הזה גורם לי לשאול הרבה שאלות באמונה... למה זה מגיע לי??????? סליחה אבל אני באמת למה מבינה...

תשובה

לכבוד השואלת,

קשה לשמוע על מצבך.

גם את יודעת בקרבך, שהתשובה לדברים כאלו אי אפשר לדעת אלא דרך רוח הקודש. אין אנו יודעים בחיים שלנו של הסתר בעולם הזה, מהו התיקון בדיוק או על איזה זמן מימות עולם התיקון נעשה. אבל זו נדע בלי ספק, שהקב"ה מוביל את השגחת חיינו למקום טוב, ולעתיד נבין ונדע למה היה צריך להיות בדיוק ככה.

גם זה צריך לדעת, דהואיל ואין דבר זה תלוי בך, אין לך ח"ו להאשים את עצמך על אודות המצב, ויש לך רק להמשיך את צורת חייך בדרך טוב וחיובית, ובפרט לטובת ילדיך היקרים.

ויהי רצון שהקב"ה יתן לך את הכח שאת צריכה כעת, ושתזכי עוד לראות נחת מילדיך,

בברכה,

רב נחום