איך אדע שהבשר שאני קונה ללא דם?

  • כ"ה חשון התשע"ה

שאלה

שלום, אני קונה בשר בסופר שאינו מוכר בשרים לא כשרים כגון חזיר ודומיו. 1)האם ניתן לסמוך על כך שבבשר שאני קונה אין דם? אם לא מה צריך לעשות שהרי אסור לאכול דם. 2)האם יש בעיה מיוחדת עם אכילת כבד, כבד קצוץ וכדומה? אם כן, מה צריך לעשות כדי שאפשר יהיה לאכול מאכלים עם כבד? תודה

תשובה

שלום וברכה

1. חובה שתהיה כשרות על הבשר ויהיה כתבו שהבשר מוכשר. אם לא כתבו על הבשר שהוא מוכזר, אין לקנותו מאחר והוא עדיין עם דם.

2. כבד חובה לקנות מוכשר - צלוי על ידי הרבנות כך מותר לאכול את הכבד ללא חשש.

אם כתוב על הכבד שהוא נצלה לאחר שלושה ימים מהשחיטה, אסור לבשלו יותר ומותר לאכלו רק כפי צלייתו.