שאל את הרב - כללי

איך לפרש את החלום?

  • כ"ה חשון התשע"ה

שאלה

חלמתי יום שישי בלילה איזה חלום .. לא יודעת לפרש אותו אבל הוא היה ככה : היו קבוצה של אנשים באמצע עמדו 4 צדיקים שניים מהם הרב עובדיה זצ"ל והרב קוק שליט"א , לא זוכרת את השניים האחרים , הם הסתכלו למעלה ואני זוכרת את החיוך של הרב קוק ממש , ואיך שהוא כאילו תוך כדי חלום פרשו את זה שהם שמחים בשמחה שיש בשמיים , ואנחנו שמחים בשמחה שיש בעולם הזה ...

תשובה

לכבוד השואלת,

כל זה נפלא, לראות צדיקים בחלום זה מרמז על קשר ורצון פנימי לקדושה, וכמו שכותב הרמב"ם בספר המצוות מצות עשה מצוה ו:

"הציווי שנצטווינו להתערב בין החכמים ולהתחבר אתם ולהתמיד ולשבת עמהם ולהשתתף עמהם בכל דרך מדרכי ההשתתפות: במאכל ומשתה ומקח וממכר, כדי שנגיע בכך להדמות למעשיהם ולהאמין בדעות האמתיות מדבריהם."

באופן כללי ראיית דמות אדם צדיק היא סימן טוב ועלייך לשמוח במה שראית; הדבר מראה שיש לך זכות גדולה בעקבות זאת שבחרו בכך כדי להראות לך דבר זה – ובפרט איך שיש אפשרות כזו ליהנות מן השמחה של הרוחניות שבשמים  גם בעולם הזה.

בברכה,

רב נחום