אם אני אוכלת באירוע ירקות חתוכים, האם אני נקראת בשרית?

  • כ"ד חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה. אם אני אוכלת באירוע ירקות חתוכים האם אני נקראת בשרית או שאני יכולה לשתות נס קפה אחרי האירוע? תודה ואשמח לתשובה לפני הערב אם זה אפשרי. תודה

תשובה

שלום רב,

אם את אוכלת ירקות שלא מעורב בהם בשר, אלא שרק היו מונחים על שולחן שאכלו עליו מאכלים בשריים, את לא נחשבת בשרית, ומותר לך לאכול ולשתות חלב.

אמנם ראוי לא לאכול את הירקות האלה ביחד עם ארוחה חלבית, אלא אם כן לקחו מהם בכף או מזלג המיוחדים לסלטים (יעויין קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף חלק יורה דעה סימן פט סעיף סד).

בברכה,

הלל מאירס