שאל את הרב - כללי

כמה שאלות וקושיות....

  • כ"ד חשון התשע"ה

שאלה

שלום יש לי כמה שאלות 1.בתנ"ך אומרים על יהודה שהוא שכב עם אישתו של הבן שלו שנהייתה אלמנה מבלי שהוא ידע כי הוא הלך בשדה או משהוא כזה והוא גילה שהיא זונה,בסופו של דבר הוא היה אב בית דין של פעם אם אני לא טועה והוא רצה להוציא להוריד אותה להורג,ואחרי שהיא הראתה לו את הפטילות או משהוא כזה שהיא הביאה לו אחרי שהם שכבו שידע שזו היא ואז הוא הבין שהוא שכב איתה ובסוף הוא ביטל את ההוצאה להורג. עכשיו יהודה היה אב בית דין או סנהדרין תקן אותי אם אני טועה אז בקיצור אם זו היתה אישה אחרת היו מוציאים אותה להורג, זה לא נחשב סוג של פרוטקציה שבגלל שהוא שכב איתה היא לא הוצאה להורג? ובכלל זה השפיע לו על התפקיד בבית דין הזה? 2.ראיתי הרבה אנשים בפורומים שכותבים את שם השם ככה ד' כאילו במקום ה שמים ד זה באמת רלוונטי? 3.יש אגדות חזל מקרה כזה שאומרים על שלמה המלך שעקצה אותו דברוה ואז היא ביקשה ממנו שהוא ישחרר אותה ולא יהרוג אותה ובסוף היא שרדה ולאחר מכן על זה היא עזרה לשלמה המלך בשאלות כשדיבר עם מלכת שבא עכשיו זה ידוע שדבורה מתה אחרי שהיא עוקצת אז איך זה הגיוני שהיא עקצה אותו ועוד שרדה היא היתה אמורה למות על המקום וגם שלמה שהיה החכם באדם היה אמור לדעת אתזה לא ככה? הוא לא הבחין בזה?

תשובה

שלום וברכה

1. כלתו היתה מיועדת לו ועל כן היתה אסורה שכב עם גבר זר כאשת איש. כאשר ראוי שהיא בהריון היא נחשדה שזנתה עם גבר זר ואם כך היא חיבת מיתה.

לאחר שהיא הוכיחה את צדקתה שהיא שכבה עם יהודה ועשתה את הדבר הנכון, היא לא נענשה כמובן.

2. לא רלוונטי.

3. כנראה היא היתה המלכה שאינה מתה מעקיצות.

בברה,