תפילה וברכות

אני לא מספיק עם החזן את התפילת 18 האם למהר בשביל הקדושה?

  • כ"א חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי כמה שאלות בנושא:

1. כאשר אני מתפללת בבית הכנסת, אני לפעמים לא מספיקה לסיים את תפילת העמידה יחד עם הש''ץ. ואז קורה מצב שכאשר הוא מתחיל את החזרה אני מתחילה למהר מאוד להגיע לסוף התפילה על מנת להספיק לקדושה. השאלה היא האם מה שאני עושה הוא נכון ,או שעדיף להמשיך להתפלל את התפילה בכוונה וכאשר הש''ץ מגיע לקדושה אז לעצור ולומר? (אם כן לעצור באמצע 18 לקדושה ,אז האם אני צריכה לומר את כל הקדושה?)

2.לעיתים קרובות מאוד יוצא שאומרים קדיש ואני עוד לא סיימתי את פרק התהילים המסוים או את הקטע בתפילה המסוים. האם אומרים אמן באמצע? ומכאן, האם באופן כללי מותר להגיד אמן באמצע פרק תהילים?

3. האם צריך לעמוד בזמן אמירת קדיש? תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

1. אם את ממהרת ולא מכוונת כלל, אין למהר. אם את יכולה למהר קצת ולהיות מרוכזת במה שאת אומרת, עדיף להתפלל בכוונה.

כאשר החזן מגיע לקדושה ואת לא סיימת את התפילה עלייך לשתוק ולהקשיב לחזן ולצאת ידי חובה בשמיעת הקדושה. אם כבר אמרת את יהיו לרצון אמרי פי הראשון את יכולה לומר את קדוש קודש ללא לעומת וכן ברוך כבוד ללא לעומתם משבחים ואומרים וכן יש לענות אמן לברכת אתה קדוש.

2. יש לעצור בסוף פסוק ולענות את כל האמנים וכדו'

3. אין חובה. רק אם עמדת לפני הקדיש אין להתיישב עד לאחר אמירת יהא שמיה רבה.

ויש המפקידים לעמוד בכל קדיש.