שאל את הרב - כללי

משמעות לחיים

  • י"ט חשון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני בת 18 , נולדתי למשפחה מאוד דתיה, והתחנכתי במוסדות חרדיים. אני באמת משתדלת להקפיד על הכל, אבל יש לי המון תקופות שאני מרגישה שאין לי משמעות,שאין לחיים שלי משמעות. מה עושים במצב כזה?

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שהבנתי יש לכל אחד בעולם  "כותרת של מוטבציה" אחת, שכל הדברים אשר שייכים תחת אותה כותרת, יתן לו מוטובציה לעשותם. אבל אצל כל אחד ואחת כותרת זו שונה.

לכן יש לקחת זמן ולהתבונן קצת, מתוך מה שאת מכירה את עצמך לאורך כל השנים, איך אפשר להגדיר ולתת כותרת לכל הדברים שאת מכירה מכבר שנותנים לך מוטובציה. כי מוכרח להיות לפחות כותרת אחת כזו אצל כל אחד ואחת שבעולם.

וכאשר תמצאי מה זה, אז תחשבי מה שאפשר לעשות כדי להוציא דברים כאלו לעולם (באופן מאוזן ושמותר על פי תורה, כמובן). ואז תנסי לעשות מה שיותר את אותם פעולות/ פרויקטים, ובעזרת השם, כעבור קצת זמן מסתמא תתחילי להרגיש יותר יותר סיפוק וטעם ומשמעות לחיים.

בברכה,

רב נחום