שאל את הרב - כללי

ללא נושא

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, אני חוזר בתשובה, עוד לא יצאתי לשידוכים, יש מישהי שעובדת בדואר באזור חרדי, אני משתדל לשמור עיניים, לא קשה להבחין בכך שהיא עובדת בצניעות, לא ידעתי איך נראית ובפעם השנייה שבאתי ראיתי במבט חטוף שהיא מוצאת חן בעיני, איזו דרכים יש בציבור החרדי לצאת איתה?, לשלוח שדכן?, להטמיע פתק בתוך ספר, לעשותת פעולה בה היא נדרשת להשאיר את שמה ואז ליצור קשר דרך צד ג'?, מה הדרך הנורמטיבית אם יש כזאת לעשות זאת.

תשובה

לכבוד השואל,

הדרך המקובל בצבור החרדי היינו לערוך פגישות דרך שדכן.

וזה מאד חשוב, מכיוון שהרבה פעמים אינו מספיק בשביל שידוך אמיתי רק המעלה של מציאות חן, אלא דרוש עוד כמה וכמה דברים המתאימים כגון: אופי פנימי, תכונות נפש, רקע וכו'.

לכן ראוי שתחפש מספר שדכנים באיזורך, ותקבע אצלהם פגישה. לאחר שתתרענן אצלהם, תשאל אותם אם הם מכירים משהי  שהם יכולים להציע שתהיה מתאים בשבילך (ושגם תמצא חן), ואז תוכל להזכיר להם אודות הבחורה שחשבת, שהם יגידו לך מה שהם חושבים ואם אפשר לתאם פגישה.

בברכה,

רב נחום