שאל את הרב - כללי

שידוך שהפך להטרדה

  • י' חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, עניין של שידוך, אבקש דעת הרב כר"מ: ישנה בחורה רווקה שמתקשרת עם בחור רווק ללא הפסק, למרות שביקש מחילה ואמר שזה לא מתאים לו. היא חוזרת ומתקשרת ברמה מאוד קיצונית. לעתים מפאת כבודה, עונה לה הבחור, וחוזר חלילה. לאחרונה הבחורה הלוחצת גילתה מספר טלפון של הבחורה שהבחור נפגש איתה והפעם מרצון הדדי, והראשונה התחילה להטריד את הבחורה ללא הפסק, לכנות אותה בשמות, להתקשר עד השעות הקטנות של הלילה וכו' - וכל זאת מטלפון חסוי, שנחשף לא מכבר - והתגלה שזו היא. לאחר שההטרדות היו ברמה קיצונית עד לכדי מעל 100 שיחות בשעתיים, שלחה לה הבחורה הודעה שאם היא לא מפסיקה, תוגש נגדה תלונה במשטרה. הבחורה הלוחצת הבינה שנחשפה והכחישה. אך כאן נעצרה הטרדתה לעת עתה, אבל זאת רק לבחורה. לבחור עצמו היא ממשיכה ומתקשרת (בטלפון מזוהה) במשך כל שעות היום (כולל שעות הלימוד שלו בישיבה) ועד השעות הקטנות של הלילה. הוא לא רוצה לפגוע בה, הוא מבין שמדובר פה בבעיה נפשית – ולא יודע כיצד לנהוג? מה הרב יכול להציע בעניין? תודה תודה

תשובה

שלום וברכה

ברוב כלל החברות ניתן לסנן שיחות ועל כן אציע שהוא יסנן את הטלפון שלה וזהו.

בהצלחה רבה,