שאל את הרב - כללי

מה אכלו חיות הטרף אחרי המבול?

  • ט' חשון התשע"ה

שאלה

מה הי' מזון חיות טרף לאחר המבול כאשר כבר יצאו מהתיבה, כי מכל מינים לא נשארו רק שנים שנים איש ואשתו ככתוב בתורה, ואם יטרוף א' מכל המינים הלא יתבטל אותו המין, אם כן היו צריכים איזה מזון אחר עד שיולידו הרבה כך שיספיק להיות מזון לחיות הטורפים ולא יתבטל המין, מי הספיק להם מזון ומה הי' המזון?

תשובה

שלום וברכה

ומה הם אכלו בתיבה? הכינו להם מזון המתאים להם לתיבה וכן הקב"ה הכין להם מזון גם לשנה שלאחריה עד שהיה כבר די חיות ועופות שיוכלו להתקיים זה מזה.