שבת

שאלה בנוגע לקידוש שישי

  • ג' חשון התשע"ה

שאלה

כל שבוע אני וכל משפחתי בליל שישי מתחילים בשיר "שלום עליכם..." . בכל הספרים שראיתי כתוב שצריכים לקרוא כל שורה 3 פעמים : שלום...X3 בואכם...X3 ברכוני... X3 בשבתכם...X3 בצאתכם ...X3 מהסיבה שצריך לחזור על כל שורה 3 פעמים ,לפעמים הפיוט נהפך לנטל והנושא עלה לדיון מספר פעמים "האם אפשר לקרוא כל שורה רק פעם אחת? " או " אם קוראים את הפיוט אז חייב לקרוא אותו כמו שמונחה? 3 פעמים" באחד מן הלילות התארחה אצלינו בת זוגו של אחי הגדול וטענה שלמדה שכל משפחה מפייטת לפי מנהגיה ולא לפי מה שכתוב. שאלתי בשורה התחתונה היא : האם אם קוראים ומפייטים את הפיוט , חייבים 3 פעמים כל שורה או שזה בסדר גם לקרוא פעם אחת כל שורה כדי להוריד את ה"מטל" בחזרה כפול מספר פעמים...? תודה מראש פינחס.

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לומר את הפיוט אבל זה מנהג קדוש שהתקבל בכל תפוצות ישראל והמנהג בכל הקהילות ובכל החוגים לומר את הפיוט בכל פיסקה שלושה פעמים. אמליץ לא לשנות את המנהג לכבודם של המלאכים שבאים במיוחד אילינו.