תפילה וברכות

האם מותר לנשים ספרדיות לברך ברוך שאמר וישתבח בשם ומלכות?

  • ב' חשון התשע"ה

שאלה

שלום, למדתי בבית ספר אשכנזי. שם לימדו אותנו שבתפילה כן אומרים ברכת ברוך שאמר וישתבח ויוצר וכו׳ עם שם ומלכות וגם להתפלל מוסף. התרגלתי לזה ושנים המשכתי להתפלל כך אפילו שאני ספרדייה. עכשיו הייתי רוצה לדעת אם יש פוסק ספרדי שמתיר לאישה להתפלל ככה כי כמה פעמים נשים הוכיחו אותי על זה שאסור לי. תודה

תשובה

שלום רב,

1. יש מחלוקת בין גדולי רבני הספרדים האם מותר לאישה לומר ברוך שאמר וישתבח וברכות קריאת שמע בשם ומלכות, דעת הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל להתיר (אור לציון חלק ב' עמודים מד, נה), אולם דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל לאסור (שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן ח).

2. מותר לנשים להתפלל מוסף (חזון עובדיה שבת חלק ב' עמוד רד).

בברכה,

הלל מאירס