תפילה וברכות

אם גזר הדין נחתם, מה הטעם להתפלל?

  • ב' חשון התשע"ה

שאלה

שלום הרב. כולנו יודעים שגזר דינו של אדם נכתב בר"ה ונחתם ביוה"כ. והרי כשל"ע בנ"א חולה אנו מתפללים עליו. אבל לכאורה אם הכל כבר כתוב וחתום למעלה- אז למה בכלל כדאי להתפלל? וכי מה נוכל לשנות? אשמח מאד לקבלת התשובה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

כבר אמרו חכמים יפה צעקה לאדם בין קודם גזר דין ובין לאחר גזר דין. התפילה מבטלת גזירות ומשנה את הדין לרחמים.