שמיטה

שמיטה ואמונה

  • א' חשון התשע"ה

שאלה

שאלה ראשונה בנושא שנת שמיטה אני מבינה שעדיף מגוי ולא היתר מכירה אך לא מבינה לעומק מדוע בימינו צריך לתת לערבים פרנסה ? שאלה שניה בנושא אמונה אני מרגישה שאני תמיד בפחד וחרדה ממה שיקרה כל הנבואות שתהיה רעידת אדמה קשה בירושלים והמוסלמים ישלטו ביהודים חס ושלום ועוד כל מיני .... וגם אם אתה שומר יותר נכון משתדל לשמור כמה שאפשר וגם תענש כי כל ישראל ערבים אז מהיכן שואפים כוח ואמונה וחיוך פשוט ולהמנע לפחד להסתובב הארץ מהיכן ולמה להתחתן ולהביא ילדים שצפוי .... אף אחד לא יודע מה אני מרגישה יש לי כוחות לחזק את כולם אך אני חסרת אונים מפנים המחשבות המטרידות משתלטות ומתעצמות כיצד נצליח לעבוד מתוך אהבה ואמונה שלמה ?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי אנו מעדיפים לא לפרנס את הגויים, אבל מאחר ואין לנו ברירה אנחנו קונים את הירקות של הנכרים ולא של היתר מכירה שלדעת רבנים הוא מפוקפק ביותר ודינו כפירות וירקות שגדלו בשביעית באיסור.

ב. קראי את הדברים הבאים http://www.hidabroot.org/he/question/27677

בהצלחה,