תפילה וברכות

מי שצריך להתפנות האם מותר לברך?

  • א' חשון התשע"ה

שאלה

שלום לרב הלל מאירס.

המשך לשאלתי הלא מובנת - כשכתבתי מ"מעוכב" התכוונתי לאדם שצריך להתפנות (לשירותים) וידוע שאסור לו לברך מחמת זיהום האם זה נכון? אם כן אז מה הרמה? כלומר אם בן אדם יכול להתאפק אבל לא במובן של מתפוצץ.. אלא קצת מעוכב.. מותר לו לברך?

תשובה

שלום רב,

מי שצריך לנקביו, אסור לו להתפלל שמונה עשרה גם אם הוא יכול להתאפק 72 דקות. אולם לגבי שאר ברכות, אם הוא יכול להתאפק 72 דקות, יכול להקל ולברך.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן צב סעיף א), משנה ברורה (ס"ק ו-ז), והלכה ברורה (שם בשער הציון סק"ג).

בברכה,

הלל מאירס