שאל את הרב - כללי

נישואים בין מיעוטים

  • ל' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום לך כבוד הרב , שמי ילנה יש לי חברה טובה שלמדנו איתה ביחד היא בגילי (בת 30) ורק בשנתיים האחרונות היא גילתה את המשיכה לבנות . לאחר זמן מסויים היא ניכנסה לאתרי היכרויות והכירה שם בחורה . הקשר התפתח לרציני ושתיהן החליטו שהן רוצות להתחתן ולהקים משפחה . אבל אז צצה בעיה כששתיהן פנו לרבנות המקומית הרבנות סירבה לחתן אותן כי אלה לא נישואים "כשרים" . אני כותבת את המכתב הזה בשמה כי היא התביישה לפנות לערוץ שלכם ולשאול ישירות מה עליה לעשות בבקשה תעזרו

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי.

לא שייך כלל להתחתן שניים באותו מין. אין לזה טעם ולא יכול להיות חיבור של חתונה. חתונה היא לא הסכם שותפות אלא חיבור נשמתי פנימי עמוק שנעשה על ידי החתונה בצורה שלימד אותנו בורא עולם. אולם ברגע שמדובר בין שני בנות אין כל מושג של חתונה.

מלבד זאת יש לדעת שיחסים של שני בנות אסורה בהחלט ובוודאי לא שייך להתחתן ברבנות בדבר שהוא נוגד את התורה ואת רצון בוראינו. אמליץ  שתראי לחבירתך את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/he/video/60935

בהצלחה רבה,