אמונה

הרצאה אחרית הימים

  • כ"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בהרצאה הזאת: http://www.hidabroot.org/he/video/62762 יש 2 תגובות שלא עניתם עליהם, אשמח לתגובה: 1.לפי בדיקה ששערכתי הכליף עומר כבש את ירושלים ב638 לספירה ולא 648 איך זה מסתדר? 2.ראשית אקדים ואומר שהשאלה איננה חס ושלום באה ממקום מקנטר, אלא ממקום של רצון לדעת. בתחילת ההרצאה הרב אמר: "עד לפני 175 שנה העולם היה פרימיטיבי לחלוטין, לא היה כלום. לפני 200 שנה העולם היה נראה בדיוק כמו לפני 2000 שנה... כל המכשור והציויליזציה המודרנית התחילה להתפתח בדיוק לפני 175 שנה". אם מדובר על המהפכה התעשייתית, הרי שהיא נמשכה לאורך מאה שנה מאמצע המאה השמונה עשרה ועד אמצע המאה התשע עשרה. היה כאן תהליך, לא משהו פתאומי. גם הקביעה שהעולם היה פרימיטיבי לחלוטין לפני 175 שנה אינה נכונה. העתקתי את התגובות אשמח לקבל תשובה כי הדברים שהוא אמר בהרצאה אולי לא מדויקים? אולי הנבואות לא התגשמו כמו שצריך? תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לגבי השאלה על התפתחות האנושות, אמת הדבר שלא מדובר בתהליך פתאומי של מודרניזציה, אך עדיין מדובר בתהליך מהיר מאוד מאוד ביותר מבחינה היסטורית בקורות האנושות. כלומר, איך היה אפשר לחזות מראש באיזו מאה תפרוץ הקידמה המדעית והטכנולוגית של האנושות? לאחר אלפי שנים ללא טכנולוגיה, לפתע בתוך מאה-מאתיים שנים ספורות מתגלים חידושים בכל ענפי המדע, כמעט בו-זמנית, בפיזיקה, ביולוגיה, אסטרונומיה, אלקטרוניקה, מיחשוב, כלי רכב, מטוסים וכו'. וזו אכן תופעה מרשימה עד מאוד, שמעידה על התגשמות הנבואה בדורות אלה, ולא לפניהם.

לגבי הכליף, לא מדובר בהבדל גדול במספרים. איני רואה צורך להתרגש מזה. הדברים עדיין תואמים להפליא.

בברכה,
דניאל בלס