שמיטה

האם מותר למכור פירות וירקות של שביעית לגוי?

  • כ"ח תשרי התשע"ה

שאלה

רוב הירקות הנמכרים ברמי לוי שבגוש עציון הם בחזקת אוצר הארץ ויש להם קדושת שביעית. הרבה מן הקונים בסופרמרקט הם ערבים תושבי האזור ובטוח שהם לא נוהגים בפירות והירקות בקדושת שביעית. האם מותר למכור פירות וירקות של קדושת שביעית לגוי? תודה

תשובה

שלום רב,

אסור למכור פירות וירקות שיש בהם קדושת שביעית לגוי, כיוון שהוא לא ינהג בהם קדושת שביעית (רמב"ם הלכותשמיטה ויובל פרק ה הלכה יג, וחזון איש על שביעית סימן י אות יד).

ומכל מקום גוי שבא לחנות שמיטה לקנות פירות שביעית, וחנות זו מוכרת גם למי שלא חתם על מינוי שליחות, יש מתירים למכור לו אם יש חשש לאיבה (פירות שביעית עמוד רצז).

בברכה,

הלל מאירס