שמיטה

לפי מי שלא סומך על היתר מכירה האם הכסף הופך להיות קדוש

  • כ"ח תשרי התשע"ה

שאלה

האם למי שסובר שהיתר מכירה לא תופס הכסף שבו נקנו פירות בהיתר מכירה ע"י מי שסומך על כך לא הופך הקדש וכתוצאה מכך כל הכסף הישראלי הופך להקדש?

תשובה

לכבוד השואל,

אפילו למי שסובר שאינו מועיל המכירה, ונמצא שהרבה כסף נעשה חליפי שביעית, מ"מ לא יתכן שכל הכסף שבארץ יהיה הקדש, משום שי"ל שכשאותו כסף שהחליפו [אלו שאוחזים מהמכירה] בפירות שביעית, מתערב בשאר הכסף שבארץ,   לדעת אלו שאינם אוחזים מהמכירה,  קמא קמא מתבטל ברוב, וככל תערובת של איסור בדבר יבש.

בברכה,

רב נחום