תפילה וברכות

האם אישה יכולה להתפלל ערבית במקום שחרית?

  • כ"ו תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, הייתי רגילה כל בוקר להתפלל תפילת שחרית. אך בזמן האחרון אין לי בכלל זמן להתפלל בגלל העבודה. אני יכולה במקום זה להתפלל קבוע תפילת ערבית זה מותר??? תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג בנות אשכנז יש חיוב להתפלל שחרית ומנחה כל יום (משנה ברורה סימן קו סק"ד), ואם את נוהגת כמנהגן לא תוכלי להתפלל ערבית במקום שחרית.

ולפי מנהג בנות ספרד יש חיוב להתפלל רק תפילה אחת ביום, ואפשר לבחור איזו תפילה להתפלל, אלא שיש עדיפות לתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז).

בברכה,

הלל מאירס