מה אומרת היהדות על לידת מייסד הנצרות?

  • ב' תשרי התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,

מחלקים אצלנו כאן חוברות על ישו

רציתי לדעת מה אומרת היהדות לגבי לידת ישו. למדתי דרך הידברות ( הרבנים זמיר ופנגר) שלפי מה שאנחנו יודעים ישו היה ממזר - שזה הגיוני מאוד. השאלה שלי, מה הסיכוי שאמא של ישו תספר סיפור כזה לבעלה ולמשפחתה (התעברה מרוח הקודש)?

ובאמת מי שנולד - ישו- גרם לייצר את הנצרות - אחת הדתות הגדולה בעולם? צירוף מקרים מטורף, לא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

למעשה ישנם גרסאות בברית החדשה שלא מציינות בכלל את סיפור העיבור מבתולה, ולכן אפשר, שלמעשה הסיפור הזה נוסף בתקופה מאוחרת יותר.

לגבי שאלתך,
מריה לא היתה צריכה לספר על זה. מספיק שהיה חשד לגביה - לדוגמה, אם בעלה כעס עליה ולא הסכים לייחס את הילד אליו, לא לקח את הילד למוהל, או אם האב נעדר לזמן ממושך לצורך עבודה, וכשחזר היתה מעוברת וכו'. השכנים מבחינים, ושמועות ברמה שכזו נפוצות מהר.

אף אחד לא האמין בישו מרצונו החופשי. הברית החדשה מספרת שהיו לישו רק 12 תלמידים. את הברית החדשה כתבו רק ארבעה תלמידים.

רק יותר ממאה שנה אחרי מותו של ישו - הנצרות הושלטה בכח החרב ע"י האימפריה הרומאית. אנשים העדיפו להסכים לנצרות מאשר לההרג. זו לא חכמה גדולה...

כיום בעידן הדמוקרטי שבה לא משליטים את הנצרות בכפייה - מספר הנוצרים פוחת ונעלם.
גם מוחמד יצר את אחת הדתות הגדולות בעולם.

אין צירוף מקרים בעולם, וישו ומוחמד, למרות שקריהם וטעויותיהם, הפיצו בעקיפין את שמו של עם ישראל והתורה בעולם, כך שבבוא היום, כשיגיע משיח ישראל האמיתי, כל העמים ידעו מיהו עם ישראל ומהי התורה הקדושה, וישובו מטעויותיהם.

ראה בבקשה את המאמר החשוב הבא: 10 העובדות שהמשיחיים לא רוצים שתדע: