נשים

נידה בניתוח קיסרי

  • כ"ג תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב במזל טוב נולד לנו בן זכר מקסים. הילד נולד בניתוח קיסרי. שאלתי היא כזו. כמה זמן אשתי צריכה לשמור נידה עד יום הטבילה במקווה. מבחינה בריאותית היא עדיין אינה יכולה לקיים יחסי אישות כיוון שהיא מחלימה מהניתוח. אך האם היא יכולה לטבול בכדי לגלות יחסי חיבה? כמה זמן היא צריכה לשמור עד יום טבילתה? תודה רבה נועם

תשובה

שלום וברכה

ברגע שיפסוק הדימום היא יכולה לספור שבעה נקיים ולטבול.

בעניין הטבילה לפני שיכולים לקיים יחסי אישות, אם אתה מכיר בעצמך שלא תיפול בהוצאת זרע לבטלה בנגיעות למיניהן ללא יכולת לקיים יחסים, ניתן לטבול. אם לא, לא מומלץ לטבול.