נשים

האם מותר להתפלל לשינוי מין העובר?

  • כ"ג תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני אישה נשואה ויש לי בת ו-2 בנים כרגע אני בהיריון ומאוד רוצה בת עוד לפני ההכניסה להיריון ובמהלך כל ההיריון עד עכשיו אני מתפללת ומבקשת מאבא שבשמיים שתהיה לי בת ביום שני בעז"ה יש לי בדיקה שבה אוכל לדעת את מין העובר שאלתי היא האם כדאי לא לדעת ולהמשיך בתפילות ובבקשות עד ללידה או שייתכן שתפילותיי ובקשותיי כבר נענו? אני שומרת שבת, טהרת המשפחה, הדלקת נרות. תודה

תשובה

שלום רב,

רק עד ארבעים יום ליצירת הולד, אפשר להתפלל על מין העובר, שיהיה זכר או נקבה, אולם לאחר שכבר מלאו לעובר ארבעים יום אין להתפלל על זה יותר, היות שכבר נצטייר צורת הולד. ולפי זה אין לך להתפלל עכשיו שתלדי בת.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן רל סעיף א) ומשנה ברורה (סק"א).

בשעה טובה,

הלל מאירס