אמונה

האם מצרים קדמה לחם?

  • כ"א תשרי התשע"ה

שאלה

על פי התורה מצרים יצאו מחם בן נח שחי בסביבות 2000 לפנה״ס אבל הארכאולוגיה אומרת שמצרים אוחדה כממלכה ונשלטה על ידי פרעונים בסביבות 3000 לפנה״ס

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

רוב ההיסטוריה של מצרים מבוססת על כתביו של היסטוריון מצרי אחד בשם מנתון, שחי לפני קרוב לאלפיים שנה.

את הממצאים הארכיאולוגים נוהגים לתארך לפי התיאוריות השונות. אך לא מדובר במדע מבוסס, וארכיאולוגים מזיזים מאות שנים קדימה ואחורה לפי רעיונות שונים שיש להם.

ראה בבקשה את המאמר הבא, וקרא אותו בעיון:

בין השאר ראה שם הכותרת:

האם קיימות תרבויות עתיקות שחיו בתקופת המבול המקראי?

בברכה,

דניאל בלס