חברה והשקפה

נשמות יהודיות רשעות

  • י"ט תשרי התשע"ה

שאלה

שמעתי לא מזמן הרצאה של רב בכיר שבא הוא מסביר על 7 מדורים של גיהנום , שהמדור השביעי התחתון הוא הגרוע ביותר תחתית הארץ , שממנו לא יוצאים לעולם . והעבירות שלהם הם שבת ועריות .. שאלתי היא למה בורא עולם הוציא את הנשמה הזאת לעולם אם אשר ידע מראש שעתידה לחטוא וסופה בגהינום מדור אחרון לנצח ? למה מכלתחילה להוציא אותה לעולם ? אדרבא שמדובר ביהודי שהשם היה רוצה ליראות בגן עדן ושומר מצוות אל ידע שזה לא יקרה ובכל זאת נתן לנשמה הזאת להתקיים ? למה ?

תשובה

שלום וברכה

א. הבחירה היא חופשית לחלוטין ואין אדם שמחוייב לחטוא.

ב. כבר גילו לנו המקובלים שאין אדם שלא יזכה לתיקון ואם אדם מגיע לשאול, הקב"ה מעמיק יותר את השאול וכך נמצא שהוא לא עמוק כל כך והוא יכול לצאת לחורין בייסורים ותשובה.